A paneer (indiai házisajt) készítésének titka

Mostanában többen kérdeztétek, hogy mi az oka annak, ha a paneer (indiai házisajt) túlságosan morzsalékos. Gondoltam, megírom itt is, hátha másoknak is hasznos lehet.
Több oka lehet, ha morzsalékos a paneer: az egyik, ha a tej nem elég zsíros. Ilyenkor a morzsalék apró, kicsit olyan, mintha homokszemcsék lennének benne. Ha valaki túladagolja a citromlevet/citromsavat, szintén morzsalékossá válik a paneer. A harmadik ok pedig az lehet, ha nehezéket teszünk a leszűrt paneerra, és túlságosan száraz lesz. Én sosem szoktam nehezéket tenni rá épp emiatt, csak a kiszedő kanállal nyomkodom ki a felesleges savót. Így az ételben is kellemesebb állagú, ízesebb a paneer.

A paneer receptje itt található: http://vegavarazs.hu/hazisajt-panir-keszitese

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek