A befőzőautomata függővé teszi az embert. Utánaolvas, recepteket gyűjt, fűszerezéseket talál ki és várja, hogy megjelenjen egy új gyümölcs a piacon, amit aztán üvegekbe zárhat, hogy a hideg télben nyári ízeket idézzen.
A jól bevált bodzaszörp receptemet készítettem most el, Weninger befőzőautomatával.

Hozzávalók:
2 l víz
15-20 bodzavirág
2 citrom
1,80 kg fruktóz (vagy 2 kg kristálycukor)
3 dkg citromsav

Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le. Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd melegítsük össze a fruktózzal (vagy cukorral) és a citromsavval. Forralni nem kell, így jobban megmaradnak a vitaminok. Töltsük meg az alaposan megtisztított üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük az automatába, majd dunsztoljuk 80 fokon 20 percig. Ha elkészült, már mehet is a kamrába.

A befőzés Weninger befőzőautomatával készült: befozoautomata.hu

weninger arculat_OK_9

 

091011 GYR 52212

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!