A pickle vagy achar egy nagyon fűszeres indiai savanyúság, az étkezések kiegészítője. Készítik mangóból, chiliből, padlizsánból, citromból, répából vagy vegyes zöldségekből. Csak egy-két kanállal szolgálnak fel belőle, de ez a kis mennyiség is segíti az ételek emésztését csípős íze által.

 

Hozzávalók:

10 erős zöldpaprika

3 ek koriander

1 ek édeskömény

1 tk lepkeszegmag

1 tk fekete mustármag

½ tk asafoetida

2 tk só

1 tk mangópor (amchoor)

½ tk kurkuma

6-8 ek mustárolaj

 

foetelek-308

A paprikákat megmossuk, alaposan megszárítjuk, és karikákra vágjuk.

Az egész fűszereket: a koriandert, az édesköményt, a lepkeszegmagot és a fekete mustármagot megőröljük. Hozzákeverjük a maradék porfűszert: a mangóport, a sót, a kurkumát és az asafoetidát. Felmelegítjük az olajat közepes hőmérsékletűre, majd ráöntjük a fűszerekre. Jól összekeverjük a paprikával, majd egy üvegbe tesszük, és lenyomkodjuk a paprikákat, hogy ne legyen levegős. A tetejére öntünk még egy kevés mustárolajat. Napon érleljük 2 napig, vagy szobahőmérsékleten 4-5 napig.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!