Pirítóshoz, sós péksüteményekhez. Amennyire egyszerű, annyira finom, szóval vigyázat, gyorsan fogy!

Hozzávalók:

2 ek kókuszzsír (vagy olaj)
½ kk asafoetida (vagy fokhagyma)
1 közepes cukkini
1 kápia paprika
2 ek tejföl (elhagyható)
egy csipet feketebors
1 kk só

A kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és kevergetve addig sütjük, míg a leve elfő (kb. 10 perc). Ha megvan, botmixerrel pürésítjük, és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és alaposan kikeverjük a tejföllel. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

P1060900

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!