Egészséges, fehérjedús snack, amely ízlés szerint fűszerezhető.

Hozzávalók:

50 dkg csicseriborsó
4 ek olaj
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
½ kk asafoetida
1 kk chat masala
¼ kk őrölt chilipor (elhagyható)
2,5 kk feketesó (lehet Himalaya só is)

A csicseriborsót megmossuk és éjszakára beáztatjuk. Másnap bő vízben puhára főzzük. Ha megvan, leszűrjük, kiszedegetjük a levált héjakat, és a konyhai papírtörlőn szétterítjük, hagyjuk megszáradni. Az olajat összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a csicseriborsót. Tepsiben szétterítjük, és forró sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.

P1060945

 

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!