Hozzávalók:
4 ek olaj
1,5 kk római kömény
10 db kesudió
egy darab fahéj
2,5 dl basmati rizs
3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk
3,75 dl forrásban lévő víz
fél kk kurkuma
1,5 kk só

A rizst megmossuk és leszűrjük. A vizet a sóval és a kurkumával felforraljuk. Közben egy edényben felmelegítjük a zsiradékot, megpirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a kesudiót, a fahéjat és a rizst, és 3-4 perc alatt, állandó kevergetés közben üvegesre pirítjuk a rizsszemeket. Ha megvan, felöntjük a forrásban lévő vízzel, lefedjük az edényt, és takarékra húzzuk alatta a lángot. Nagyjából 12 perc alatt a rizs megpuhul és készre fő. A végén keverünk bele egy csokor apróra vágott korianderlevelet vagy petrezselyemzöldet.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!