Egészséges és tápláló, némiképp elfeledett alapanyag a köles. Ebből készítettem körözöttet. Kenyérre is kenhető, nekem így meglehetősen nehéz (gabona gabonával), ezért szívesebben töltöm paprikába, paradicsomba. Ha valaki vegán változatot szeretne készíteni, nyugodtan hagyja ki a tejfölt, és tegyen helyette egy kicsivel több olíva olajat.

Hozzávalók:

20 dkg köles
fél fehér paprika apróra vágva
½ kk asafoetida
1,5 kk őrölt pirospaprika
1/3 kk őrölt fűszerkömény
¼ kk őrölt feketebors
2 kk só
3 kk mustár
½ dl olíva olaj
3 ek tejföl

A kölest háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, simára keverjük a többi hozzávalóval. Krémesebb lesz az állaga, ha botmixerrel egy kicsit pürésítjük.

P1060224

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!