Egy weboldalon láttam nemrég ezt a jópofa macis kekszet. A receptet nem néztem, hiszen a hagyományos omlós tészta tökéletes hozzá. Gyereknek tartottam ma főzőtanfolyamot, itt készültek ezek az ennivaló macik.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 ek tejföl
egy csipet só
egy citrom héja
3 ek kakaó

Omlós tészta esetében figyelnünk kell arra, hogy a vaj hideg legyen. Kockázzuk fel, úgy könnyebb vele dolgozni. A kakaó kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kivesszük a harmadát, és abba beledolgozzuk a kakaót is. Mindkét tésztát hűtőbe tesszük, és egy órán át pihentetjük.
Ezután vékonyra nyújtjuk a fehér tésztát, és kiszaggatjuk belőle a legnagyobb köröket, a macik fejét. A kakaós tésztát is kinyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle az orrot, valamint a fület. Pici golyókat gyúrunk, ez lesz a szem. Sütőlapon összeállítjuk a fejeket: a legnagyobbra rákerül az orr, hozzáillesztjük a füleket, majd jöhetnek a szemek is, a fotó alapján. Előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük. Ha kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni vagy fél órán át, különben könnyen összetörik. Ha teljesen kihűlt, fehér színű cukormázzal megrajzoljuk az orrot és a szájat.

PicMonkey Collage

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!