Néhány hete sütöttem ezt a tortát, vasárnapi édességnek ajánlom téli napokra. Esetleg ötórai teához 🙂

 

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt

1 tk sütőpor

egy csipet só

2 érett banán

6 ek joghurt

1 tk szódabikarbóna

0,6 dl olaj

12 dkg cukor

3 ek csokiforgács (elhagyható)

3 ek őrölt mogyoró (elhagyható)

A krémhez:

25 dkg mascarpone

4 ek porcukor

4 ek őrölt mogyoró (vagy dió)

2 ek joghurt

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Egy villával pépesítjük a banánt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Kiolajozunk és lisztezünk egy kisebb tortaformát, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben lassan sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Kikeverjük a mascarponét, a porcukrot, a mogyorót és a joghurtot. Ha túl sűrű, még higíthatjuk joghurttal.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével. A másik felével kívülről bevonjuk, és kókuszcsipsszel díszítjük.

 

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!