Megújult főzőtanfolyamok

 

Ízek, imák, India – 4 részes főzőtanfolyam sorozat
Tarts egy csodálatos utazásra Hémangival, s válj az indiai konyhaművészet mesterévé!

Az évkezdés mindig újdonságokat tartogat, így van ez nálunk is: megújult a 108 Életmódközpont indiai főzőkurzusa. A tanfolyam 4 részes lett, egy alapozóból és 3 tematikus részből áll.
A kurzusok bármelyikét külön is elvégezheted, de természetesen a legteljesebb képet és a legtöbb gyakorlati tapasztalatot akkor kapod, ha mindegyiken részt veszel.

A főzőtanfolyam sorozat részei:

India alapozó – Bevezetés a fűszerek használatának világába
Bevezetés az indiai konyhakultúrába, az étkezési szokásokba, majd egy teljes menüsor elkészítése.
Nézd meg, szagold meg, ismerd fel a fűszereket! Tanuld meg megfelelő használatukat, hogy tökéletes eredményt érj el a konyhában!

Indiai főételek (szabdzsik) – Az ájurvéda és a főzés kapcsolata
A kalandozás során tovább haladunk a szabdzsik területére. Megismerkedünk a különböző masalákkal, fűszerpasztákkal, azok felhasználásával. Beszélgetünk az ájurvédán alapuló főzésről, az ételről, mint ájurvédikus gyógymódról, az évszakonként váltakozó étkezésről.

Indiai sós csemegék, csatnik – Jóga és meditáció az étkezésben
A nagy népszerűségnek örvendő, nyugaton is egyre ismertebbé váló csatnik területe következik, látványos és népszerű sós csemegékkel. Beszélgetünk a főzésről, mint jógafolyamatról, és megismerjük azt a meditációt, ami az indiai konyhakultúra hátterét adja.

Indiai édességek – Tájegységek konyhái
India az édességek hazája. Vannak egyszerűbben elkészíthető, illetve bonyolultabb, időigényesebb desszertek is. Minden területről készítün néhányat. Képzeletben körbeutazzuk Indiát, és megismerkedünk az országon belül változó konyhakultúrák jellemzőivel.

Hogy miért tanulj épp nálunk?
– A 16 órás képzés teljeskörű, az indiai vegetáriánus konyha minden területét felöleli.
– Ha kedved van, elvégezheted az egész sorozatot, ha akarod, csak egy-egy részt.
– Nálunk 24 autentikus receptet tanulsz, nem “indiai ihletésű” ételeket. Ha elvégzed az összes kurzust, kezdőből profivá válhatsz!
– A mesés indiai ízvilágot családod, barátaid számára is elérhetővé teszed.
– Megtanulhatod a fűszerek használatának megfelelő módját, az indiai konyhakultúra alapjait, ezáltal nem csupán a tanult receptek elkészítését sajátíthatod el, hanem idegen receptekkel is jól boldogulsz majd.
– Járatos leszel az ételfajták, a menüsorok összeállításában az ájurvéda javaslata alapján.
Betekintést kapsz India kultúrájába, a főzési és étkezési szokásokba, a tájegységek jellegzetességeibe.

Tanulj nálunk, s válj az indiai konyhaművészet mesterévé!

Jelentkezz te is!

 

108IndiaiKezdoSlideshow-15

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek