Melengető leves, hűvösebb napokra.

Hozzávalók:

10 dkg mung dhal (felezett, hántolt mungóbab)
2 ek olaj
1/3 kk asafoetida
7 dl paradicsomlé
¼ kk őrölt feketebors
egy kis darab friss gyömbér
2,5 kk só
1 dl 10 %-os tejszín
2 kk nyírfacukor

A dhált megmossuk, és bő vízben egy fél óra alatt puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Egy fazékban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát, és megpirítjuk. Felengedjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a gyömbérdarabot, és hozzáadjuk a leturmixolt mung dhált, a nyírfacukrot, valamint a tejszínt. Felengedjük annyi vízzel, hogy sűrű, de kellemes állagú levest kapjunk. Forrás után 4-5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!