A rendkívül népszerű palak panir paradicsomos változata. Rizzsel vagy kenyérfélével (naan, chapati, puri, paratha) tálaljuk.

 

Hozzávalók:

 

3 ek olaj

1,5 kk római kömény

3-4 cm friss gyömbér reszelve

½ kk őrölt chili (ízlés szerint)

¾ kk kurkuma

5-6 paradicsom

50 dkg spenót

1 ek apróra vágott kesudió

2 dl tejszín

2 kk só

1 kk cukor

1/3 kk garam masala

panir (házisajt) 2 l tejből

 

A paradicsomokat megmossuk és lereszeljük. A spenótleveleket is alaposan megmossuk, majd összevágjuk.

Egy edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a római köményt, és lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, és még egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a porfűszereket: a chilit és a kurkumát, majd felöntjük a paradicsomlével. A paradicsomlevet jól besűrítjük, s mikor már majdnem kész (kb. előtte 6-8 perccel) hozzáadjuk az összevágott spenótot is. Tovább sűrítjük, s mikor már elfő a folyadék, készen van. Ekkor sózzuk, cukrozzuk, belekeverjük a kesudiót, a garam masalát és a tejszínt. Ismét összeforraljuk, majd óvatosan hozzáadjuk a kockára vágott panirt is. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

 

 

 

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!