Egy igazán fűszeres indiai étellel kezdjük az évet. Olyanoknak ajánlom, akik már elkezdték a barátkozást az indiai konyhával. Nekik viszont nagyon! Egyszerű rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók:

egy egészen kis fej karfiol

3 közepes répa

25 dkg zöldborsó

2 l tejből panír (házisajt) kockára vágva

4 ek mustárolaj (vagy bármilyen más)

1 ek apróra vágott zöld erőspaprika

¼ kk asafoetida

3 kk pav bhaji masala (indiai fűszeresnél kapható fűszerkeverék)

2 kk chaat masala (indiai fűszeresnél kapható fűszerkeverék)

2-3 paradicsom meghámozva, kockára vágva

3/4 kk kurkuma

2 ½ kk só

korianderlevél (vagy petrezselyem)

Megtisztítjuk a zöldségeket, a karfiol kisebb rózsákra szedjük, a répát karikákra vágjuk. Egy wokban (lábosban is lehet) felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a paprikát, egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a porfűszereket is: az asafoetidát, a pav bhaji masalát és a chaat masalát. Néhány másodperc után beletesszük a paradicsomot, egy-két perc múlva pedig a kurkumát és a zöldségeket. Jól összekeverjük, majd lefedjük a wokot, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor megsózzuk, óvatosan belekeverjük a panír kockákat, megszórjuk a zöldfűszerrel, és egy-két perc alatt összefőzzük.

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!