Amióta először csináltam pestot, azon gondolkodtam, hogy össze kellene hozni a kiflivel.  Ez a gondolat újra és újra feljött, ezért muszáj volt elkészítenem. Igazából ez nem egy új recept, csupán két régi receptemet raktam össze. 

 

Tönkölykifli

 

Hozzávalók:

30 dkg fehér kenyérliszt

20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt

5 dkg vaj

1 dkg friss élesztő

2,6 dl tej

1 tk cukor

2 tk só

 

Pestos kifli

 

Először felmelegítettem a tejet. A lisztet egy nagy tálba tettem, elkevertem a sóval, majd beletettem a puha vajat, az élesztőt, a cukrot és a langyos tejet. Az egészet jól összekevertem, és kb. 10 perc alatt rugalmas tésztát gyúrtam belőle. Ekkor vizes ruhával letakartam és félretettem keleszteni.

Közben előkészítettem a tölteléket, a pestot, a múltkori recept alapján. 

A tészta egy óra alatt szépen megkelt. Lisztezett deszkára raktam, majd ketté szedtem. Fogtam az elsőt, kerekre nyújtottam, és nyolcfelé vágtam. Fogtam az egyik háromszöget, kissé még nyújtottam rajta, majd megkentem a pestoval. A hosszabbik felénél kezdve elkezdtem feltekerni, majd tepsibe raktam a kiflit. Fél órát még kelesztettem, majd meleg sütőbe tettem, és 200 fokon sütöttem vagy negyed órát, aztán még 10 percet 180 fokon. Addigra szép pirosak lettek.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!