Rakott brokkoli

Gyorsétel „spóroljunk kalórát” cimkével ellátva. Az adag (2 személyre) 554 kcal. A brokkoli egyébként vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag, a rost- és a fehérje tartalma is kiemelkedő. Antioxidáns és rákmegelőző.

 

Hozzávalók:

60 dkg brokkoli rózsákra bontva

3 dl 1,5 %-os tej

1 ek keményítő

1/3 kk asafoetida

¼ kk őrölt feketebors

2 kk só

10 dkg zsírszegény sajt

 

A brokkoli forrásban lévő sós vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük és lecsöpögtetjük. A sajtot lereszeljük. A 3 dl tejből kiveszünk egy keveset, és simára keverjük a keményítővel. A többi tejet feltesszük forralni. Amikor felforrt, hozzákeverjük a keményítőt, beleszórjuk az asafoetidát, a borsot és a sót, valamint a reszelt sajtot. Egy-két percig főzzük, míg a sajt felolvad, és az egész kissé besűrűsödik. Ha kész, levesszük a tűzről. A brokkoli felét tűzálló tálba tesszük, és ráöntjük a mártás felét. Erre jön a maradék brokkoli, amit pedig a maradék mártással fedünk be. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek