Hétköznapi, kiadós ebéd, melyet a „nincs sok időm és nem akarok boltba menni” jegyében készítettem. Bejött, sor kerül rá máskor is.

 

Hozzávalók:

4 ek olaj

3 dl bulgur

1/3 kk asafoetida

3 tv paprika

1 kisebb cukkini

5 nagyobb paradicsom

½ kk pirospaprika

bors

1 tk cukor

1 nagy pohár tejföl

5 dkg füstölt sajt

15 dkg trappista sajt

 

Felmelegítünk 2 ek olajat, megpirítjuk a megmosott bulgurt, majd felengedjük 6 dl vízzel, sózzuk, és fedő alatt megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a lecsót: felmelegítjük a maradék olajat, beleszórjuk az asafoetidát, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott paprikát. 5-6 percig sütjük, hozzáadjuk a cukkinit és a pirospaprikát, és pár percig tovább sütjük. Beletesszük az összevágott, meghámozott paradicsomot, és kissé összesűrítjük, sózzuk, cukrozzuk.

Egy jénai tál belesimítjuk a bulgur felét, rátesszük a lecsó felét, erre a tejföl felét, majd a reszelt füstölt sajtot. Jöhet a maradék bulgur, a maradék lecsó és a maradék tejföl, majd megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük, amíg szépen megbarnul.

 

 rakott_koles

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!