Hozzávalók:
50 dkg penne
1 kisebb padlizsán
1 kisebb kaliforniai paprika
5-6 db aszalt paradicsom
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1,2 l tej
3 dl tejszín
½ kk őrölt szerecsendió
1/3 kk asafoetida
1/3 kk frissen őrölt feketebors
2,5 kk só
8 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
5 dkg pirított kesudió
petrezselyemzöld
Első lépésben főzzük ki a tésztát. Amíg fő, készítsük el a szószt. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára a padlizsánt és a kaliforniai paprikát, majd egymás után süssük ki bő olajban. Figyelem: a padlizsánt nem kell meghámozni, és addig kell sütni, amíg erős barna, majdnem fekete színt kap, ellenkező esetben halízű lesz. Vágjuk apróra a szárított paradicsomot is, és reszeljük le a sajtot. Vágjuk durvára a kesudiót és a petrezselyemzöldet.
Egy edényben olvasszuk fel a vajat, majd állandó kevergetés mellett pirítsuk meg benne a lisztet. Öntsük fel a tejjel és a tejszínnel, adjuk hozzá a szerecsendiót, az asafoetidát, a borsot és a sót, majd forraljuk fel, és főzzük néhány percig, amíg krémesre sűrűsödik.
A kész tésztát tegyük a mártásba, adjuk hozzá a kisütött zöldségeket, a reszelt sajtot (egy keveset hagyjunk a tetejére), a kesudiót és a petrezselymet. Keverjük össze, és az egészet borítsuk egy jénai tálba. Szórjuk meg a maradék sajttal, és tegyük a sütőbe úgy 20-30 percre, amíg összesül.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!