Bár vagy három hónapja vettem egy csomag bulgurt, eddig csak állt a szekrényben. Sok jót hallottam róla, ez ösztönzött a vásárlásra. Tegnap azon gondolkodtam, hogy kellene valamit csinálni a maradék spenóttal a kertben, és ekkor jött az ötlet: felhasználom a spenótot, s közben kipróbálom a bulgurt is.
A bulgur éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. A keleti országokban köretként vagy ételek alapanyagaként fogyasztják. Magas a vas és az E-vitamin tartalma, rostban gazdag.
Nagyon tetszett a végeredmény, biztos vagyok benne, hogy hosszú távú kapcsolatunk lesz a bulgurral. Biztosan számos autentikus recept található a neten, én úgy főztem, ahogy a rizst szoktam. Készíthetünk belőle köretet, de kicsit felturbózva kiváló egytálétel lehet. Elhatároztam, hogy legközelebb több zöldséggel készítem, a végén megszórom egy kevés reszelt sajttal és joghurtos salátát csinálok hozzá. Addig is itt a tegnapi recept.
Spenótos bulgur – reform köret
Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
½ kk asafoetida
2 dl bulgur
1 kk házi vegeta
4 dl víz
1 marék spenót
1,5 kk só
Egy lábosban felmelegítettem az olajat, rászórtam az asafoetidát, fél percig pirítottam, majd beletettem a bulgurt és a vegetát. Néhány percig pirítottam, majd felöntöttem a vízzel, sóztam és hozzáadtam a megmosott, összevágott spenótot. Lefedtem és felforraltam. Amikor már forrt, lehúztam a lángot, és lassan főztem, mint a rizst. Kb. 10-15 perc alatt elkészült. A végén még megszórtam némi friss petrezselyemmel, ami nagyon friss ízt kölcsönzött neki.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!
Annyi receptben szerepel az asaphotida. Tudsz segíteni egyáltalán hol keressem? Járok bio- és reformboltokba, de eddig sehol nem találkoztam vele. Előre is kösz a segítségért!
Persze, szívesen segítek. Megrendelheted az oldalsávban belinkelt online fűszerboltban is: lal.hu, illetve megveheted indiai fűszereseknél. Budapesten az Oktogonnál a Vörösmarty utcában, vagy a Fény utcai piacon az Ezerjófűszer (vagy ilyesmi) boltban, a Mediline nagykerben vagy a Szép Kis Indiában (a címét nem tudom). Minden jót!
Nagyon szeretem a bulgurt. Jobban, mint a rizst. 🙂
Duende, most én is megszerettem! Körülnézek nálad, hogy mit csináltál belőle 🙂