Hozzávalók:

2 krumpli

1/2 kg liszt

3 evőkanál szezámmag

1,5 dkg élesztő

1 kávéskanál cukor

2 kávéskanál só

1 és 1/2 dl olaj

2,5 dl tej

 

A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk és megfőzzük. Amikor puha, levesszük a tűzről, leszűrjük és rögtön összenyomkodjuk villával. Teszünk bele egy keveset a tejből, és csomómentesre keverjük. A szezámmagot szárazon megpirítjuk. Ezt sokan nem teszik, amikor szezámmagot raknak valamibe, de fontos, mert különben nem lehet érezni az ízét az ételben.

Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a krumplis masszát, az olajat és maradék tejet, melyet előzőleg már megmelegítettünk (csak langyos legyen). Alaposan összegyúrjuk, és kb. 10 percig dagasztjuk. Ez egy nagyon lágy tészta, de éppen ilyennek kell lennie. Nedves konyharuhával letakarjuk és kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtuk, jobbról és balról is középre hajtjuk a lapot, majd mégegyszer félbe hajtuk. Újra vékonyra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogassuk, majd nyújtsuk kb. egy cm vastagra. Szaggasuk ki pogácsaszaggatóval és tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg a tetejüket langyos tejjel vagy tejföllel. 10-15 perc pihentetés után addig süssük, míg szépen meg nem pirulnak.

pogacsa1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!