Tejszínes spárgakrémleves

Ízlés kérdése, én nem szeretem a fehér spárgát. Az íze sem olyan, mint a zöldnek, már többször befürödtem vele, amikor zöld híján fehéret vettem, mert sokkal fásabb volt. És persze a zöldet nem olyan macerás megpucolni. Idén még csak csőben sült spárgát és ehhez hasonló ételeket készítettem, ma először volt spárgakrémleves. Megint csak ízlés kérdése, én nem nagyon szeretem liszttel sűríteni a krémlevest, szerintem éppen elég sűrű az összeturmixolt zöldségtől is.
Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga
2 kk cukor
1,5 kk só
1 ek olaj
1/3 kk asafoetida
frissen őrölt feketebors
1/3 kk szerecsendió
2 dl tejszín
A zöldspárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 6 dl vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és a sót. Forrás után 10 perc alatt megpuhul, ekkor levesszük a tűzről és összeturmixoljuk. Egy fazékban felmelegítjük az olajat, rászórjuk az asafoetidát, és lassan megpirítjuk. Amikor már illatos, hozzáadjuk a spárgakrémet, beletesszük a borsot, a szerecsendiót és a tejszínt, majd összeforraljuk. A tetejére tehetünk egy kevés reszelt parmezánt vagy pirított mandulaforgácsot.

Ízlés kérdése, én nem szeretem a fehér spárgát. Az íze sem olyan, mint a zöldnek, már többször befürödtem vele, amikor zöld híján fehéret vettem, mert sokkal fásabb volt. És persze a zöldet nem olyan macerás megpucolni. Idén még csak csőben sült spárgát és ehhez hasonló ételeket készítettem, ma először volt spárgakrémleves. Megint csak ízlés kérdése, én nem nagyon szeretem liszttel sűríteni a krémlevest, szerintem éppen elég sűrű az összeturmixolt zöldségtől is.

Hozzávalók:

50 dkg zöldspárga

2 kk cukor

1,5 kk só

1 ek olaj

1/3 kk asafoetida

frissen őrölt feketebors

1/3 kk szerecsendió

2 dl tejszín

A zöldspárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 6 dl vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és a sót. Forrás után 10 perc alatt megpuhul, ekkor levesszük a tűzről és összeturmixoljuk. Egy fazékban felmelegítjük az olajat, rászórjuk az asafoetidát, és lassan megpirítjuk. Amikor már illatos, hozzáadjuk a spárgakrémet, beletesszük a borsot, a szerecsendiót és a tejszínt, majd összeforraljuk. A tetejére tehetünk egy kevés reszelt parmezánt vagy pirított mandulaforgácsot.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!

Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!


Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rendeld meg új szakácskönyvemet!

Ha szeretsz főzni, de kevés az időd, szeretnél családod elé ízletes ételeket tenni, de ezer dolgod van, itt a megoldás: az új szakácskönyvem és DVD-m, Percek alatt lakomát

Rendeld meg most egy különleges akció keretében»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lapozz bele a 108.hu Magazinba.
Klikkelj az 'Click to read' gombra.
Emailben kiküldjük neked a legújabb számot. Regisztrálj ingyenesen! 108.hu/magazin

Author: Hemangi

Share This Post On

5 Comments

  1. Csodálatos! :) Én is zöld csirág-párti vagyok!

    Még egyszer nagyon köszönöm a csodás recepteket, és nem is tudod meg milyen örömet szereztem velük a vendégeimnek! :)

    Post a Reply
  2. Nagyon szeretjük a spárgát, igy még nem készitettem. A héten megcsinálom. Jók a receptek nagyon. Kösz.

    Post a Reply
  3. Szia Hémangi!
    Én is vettem ma zöldet, nagyon szeretjük.
    Te nem szoktad átszűrni a kész levest?

    Post a Reply
    • Nem szoktam, mert teljesen elégedett vagyok az állagával, és nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat.

      Post a Reply

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Google+