Egy jól sikerült mai ebéd…

Hozzávalók:

4 közepes zsenge karalábé

10 dkg pritaminos tofu

15 dkg zsírszegény túró

2 dl 12 %-os tejföl

1 kk pirospaprika

1/3 kk asafoetida (elhagyható)

1/3 kk őrölt feketebors

1 kk majoranna

1 ek zabkorpa

egy csokor petrezselyem

Lehámozzuk a karalábékat, majd egy kiskanál segítségével kivájjuk mindegyik közepét, hogy tölthető legyen. A kivájt darabokat apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a tölteléket: villával összetörjük a tofut, hozzákeverjük a túrót, majd fűszerezzük. Beletesszük a pirospaprika felét, az asafoetidát, a feketebors felét, a majorannát és megsózzuk. Egy evőkanál tejföllel jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a karalábékat. Egy lábosba beleültetjük az összes karalábét, köré tesszük az összevágott darabokat, és felengedjük vízzel. Fontos, hogy a karalábékat ne lepje el a víz, mert a töltelék lágy, nincs benne semmi, amitől összeáll. Feltesszük főzni, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha ez megvan, beletesszük a vízbe a tejfölt, a zabkorpát, a maradék pirospaprikát és feketeborsot, az összevágott petrezselymet, és megsózzuk. Összekeverjük, s ha újra felforrt, elzárjuk a lángot.

 

toltott_karalabe1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!