Sós csemege az Ízek, imák, India c. új könyvemből.

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
25 dkg répa
25 dkg zöldborsó
1/2 ek apróra vágott zöld erőspaprika
30 dkg csicseriborsó liszt
1/2 kk őrölt chili
1/2 kk aszafoetida
1/2 kk kurkuma
3 kk só
2 ek olaj

Összekeverjük a csicseriborsólisztet, a chilipor felét, az aszafoetida felét, a kurkumát és 1,5 kk sót. Annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
A zöldségeket apróra megtisztítjuk, apróra vágjuk és puhára főzzük. Egy edényben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne az erőspaprikát, rászórjuk a maradék őrölt chilit, a maradék asafoetidát, és egy kicsit tovább pirítjuk. Belekeverjük a főt zöldségeket és 1,5 kk sót. Néhány percig összesütjük, majd kissé összetörjük. A tört zöldségekből nagyobb diónyi méretű golyókat formázunk, belemártjuk őket a csicseriborsólisztből készült tésztába, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!