A zöldturmix és én

A zöldturmix és én

Évekig fanyalogva nézegettem az üvegpohárban zöldellő, rajongói által csodaitalként kikiáltott turmixokat. Szerintem ezzel többen vagyunk/voltunk így. Az egyik hibám (vagy sem :)), hogy meglehetősen határozott véleményt tudok alkotni, és szeretek magam meggyőződni a...
Rózsavizes nyári testpermet

Rózsavizes nyári testpermet

Itt a nyári meleg, amit az ájurvéda szerinti pitta testalkatúak nehezen viselnek. Ők ilyenkor mindent megtesznek azért, hogy hűtsék magukat. Ebben lehet segítségükre ez a “csináld magad” testpermet, amely kellemesebb a hőségben, mint a nehéz parfümök. Hozzávalók: 2 dl...
Mézeskalács fűszerkeverék házilag

Mézeskalács fűszerkeverék házilag

Avagy minek vennénk készen, ha magunk is megcsinálhatjuk… A mézeskalács fűszerkeverék csupa-csupa melegítő hatású fűszerből áll. Azonkívül, hogy a hagyományos karácsonyi édességek ízesítője, készíthetünk belőle teát, ízesíthetünk vele tejes édességeket vagy akár...
Vegán panna cotta

Vegán panna cotta

A fantáziánk komponálta ízkavalkád tökéletes lezárása egy vacsorának. Hozzávalók:​ 4 dl kókusztejszín 4 dl rizstej vagy kókusztej 8 dkg nyírfacukor (vagy más cukor) 2 kk agar-agar 1 ek rózsavíz a tetejére: friss gyümölcs vagy gyümölcslekvár A kókuszkrémet és a tejet...
Zabkása – a tökéletes téli reggeli

Zabkása – a tökéletes téli reggeli

A gabonapelyhekből készített kása nagyszerű választás reggelire, főleg télen. Sok energiát ad, minőségi tápanyaggal látja el a szervezetet, és fűt a hideg napokban. Hozzávalók (személyenként): 1 dl zabpehely (adható hozzá más is, pl. kölespehely, amarántpehely) 1 dl...
Vegán pecsenyezsír

Vegán pecsenyezsír

http://aruhaz.108.hu/konyvek/szakacskonyvek/allati_finom_novenyi_izek_3732A vegán pecsenyezsír néhány éve boltban is kapható, ám pillanatok alatt elkészíthetjük magunk is, ízlés szerint. Nálunk már a prototípust nagy ováció fogadta, s egy baráti összejövetel...
Ajándékozz főzőtanfolyamot karácsonyra

Ajándékozz főzőtanfolyamot karácsonyra

Lepd meg szeretteidet mesés ízekkel, illatokkal, új receptekkel és tartalmas gondolatokkal! Ajándékozz főzőtanfolyamot! Vásárolj ajándékutalványt bármely tanfolyamunkra, és gazdagítsd családtagjaidat, barátaidat egy jól eső, egészséges, életre szóló élménnyel! Az...
Így készíts paneert, indiai házisajtot

Így készíts paneert, indiai házisajtot

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam. Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel Lapozz bele és vásárold meg itt!»» ---------------------------------------------------------------------------------------------------------...
Uborkás limonádé – a tökéletes ital kánikulára

Uborkás limonádé – a tökéletes ital kánikulára

Egész délután villámlott, az eső esett, a hőmérséklet azonban változatlan. Hétvégén várható csak a lehűlés, aztán valószínűleg kezdődik elölről. Valljuk be, azért ez nem annyira meglepő nyáron. Az időrást nem tudjuk kedvünk szerint változtatni, azt azonban...
Vegavarázs hírek

Vegavarázs hírek

Egy ideje érlelődik bennem a vágy, hogy közvetlenül kommunikáljak azokkal, akik főzőtanfolyamra járnak hozzám, akik rendszeresen írnak, érdeklődnek a könyveim, receptjeim, a főzés iránt. Valójában ez egy évek óta meglévő közösség, és szeretnék egy csatornát, ahol azt...
Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta

Az amerikai káposztasaláta, a coleslow egy nyers káposztából és répából álló majonézes saláta, amely nálunk is nagy népszerűségnek örvend. Néha kerül hozzá más is, mint például uborka, alma, hagyma. A neten fellelhetünk rengeteg „eredeti” és „eredeti, titkos”...
Mi legyen a kamrában – vásárlási kisokos

Mi legyen a kamrában – vásárlási kisokos

Ahhoz, hogy főzni tudjunk, szükség van alapanyagokra. Idézetként ehhez a rendkívüli bölcsességhez azért nem adnám a nevemet, de a tanfolyamaimon gyakran felteszik a kérdést azok, akik ritkán főznek és kedvet kapnak: oké, de sosincs otthon semmi, mit tartsak a...
Sütőtök smoothie

Sütőtök smoothie

Tartalmas energiabomba 2-4 személyre (ha a reggelit helyettesíti, akkor 2 személyre szól, ellenkező esetben 4 főnek is elég). Vannak, akik szeretnek mézet adni hozzá, szerintem az itt felsorolt gyümölcsök önmagukban is elég édesek, ha mégsem, akkor bátran tegyél hozzá...
Új könyv készül

Új könyv készül

Néhány óra, és befejeződnek az új könyvem munkálatai, a kiadvány nyomdába kerül a héten. Ha szeretnél az elsők között értesülni a megjelenéséről, regisztrálj, s a kiadó e-mailben tájékoztat. Bónuszként egy 5 részes online mini főzőtanfolyamot is kapsz. Hogy ne maradj...
A gabonatej automatáról

A gabonatej automatáról

Manapság egyre többen vannak, akik a tehéntejről átszoknak a gabona- vagy magtejre, különböző okok miatt. Velem is így volt ez néhány hónappal ezelőtt, ugyanis a tehéntej meglehetősen nyákosított. Először kissé félve kóstoltam meg a rizstejet, ám félelmem alaptalan...
Házi finomságok befőzőautomatával

Házi finomságok befőzőautomatával

…avagy a befőzés egyszerű, gyors módja, tartósítószer és cukor nélkül Mindenkinek vannak emlékei gyerekkorából, amikor a nagymamák és az anyukák a nyári hónapok alatt egész nap a konyhában álltak, hogy eltegyenek télire egy-egy gyümölcsöt, zöldséget. Rengeteg...
Kelt tésztás sajtos rúd

Kelt tésztás sajtos rúd

Kissé időigényes sós sütemény, de higyjétek el, megéri a fáradtságot. Nincs vele túl sok munka, de többször kell hajtogatni, és ez elveszi az időt. Viszont bármi mást lehet csinálni, miközben a tészta pihen, így észre sem vesszük, és már kész is van. Húsvétra...
Kolbásztök, te csodálatos

Kolbásztök, te csodálatos

A napokban találkoztam egy számomra eddig ismeretlen növénnyel, a kolbásztökkel. Hosszú, mély barátság vette kezdetét. Jókora mennyiséget kaptam ajándékba, ezért valamit kezdeni kellett vele. Egy jénai aljába gyorsan összevagdaltam egy nagy adagot, szeleteltem rá két...
Miért legyünk vegetáriánusok?

Miért legyünk vegetáriánusok?

  Krisna-völgyben mintegy százötvenen élünk, és az egyik legfőbb törekvésünk az önfenntartó életmód megvalósítása. Ennek fontos része a vegetarianizmus és az ökologikus élelmiszertermelés. Az idelátogató turisták gyakran kérnek tőlünk életmódtanácsot, hiszen még...
Vasztu a konyhában

Vasztu a konyhában

  A vasztu a védikus építészet művészete, a harmonikus otthonteremtés tudománya, akár a feng shui. Életünk minden területét harmónia hatja át, ha környezetünket a vasztu alapján elõírt szabályoknak megfelelõen alakítjuk ki. A vasztu azon alapul, hogy felismerjük a...