Abban az esetben nagyon praktikus, amikor a kelkáposzta már vagy 5 napja ücsörög a hűtőben, és minden egyes alkalommal, amikor rányitod az ajtót, szinte könyörög, hogy csinálj már belőle valamit.
Hozzávalók:
egy kis fej kelkáposzta
1,5 dl rizs
10 dkg túró
3 csapott ek teljes kiőrlésű zabpehely liszt
2 kk pirospaprika
1/3 kk őrölt feketebors
1/2 kk őrölt fűszerkömény
1/3 kk asafoetida
1 kk majoránna
2 kk só
A kelkáposztát négyfelé vágjuk, kivágjuk a torzsáját és levelekre bontjuk. Vizet forralunk, majd megfőzzük a leveleket. Közben a rizst is megfőzzük bő vízben. A kihűtött kelkáposztát apróra vágjuk, hozzáadjuk a már kihűlt rizst, valamint a többi hozzávalót. Fasírtokat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A tetejüket megszórjuk olajspray-vel, és forró sütőben sütjük, félidőben megfordítjuk.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.
Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!
Játéra invitállak, nézz át hozzám, ha van kedved…
A kelkáposzta fasírtot nagyon szeretem.