Abban az esetben nagyon praktikus, amikor a kelkáposzta már vagy 5 napja ücsörög a hűtőben, és minden egyes alkalommal, amikor rányitod az ajtót, szinte könyörög, hogy csinálj már belőle valamit.

Hozzávalók:

egy kis fej kelkáposzta
1,5 dl rizs
10 dkg túró
3 csapott ek teljes kiőrlésű zabpehely liszt
2 kk pirospaprika
1/3 kk őrölt feketebors
1/2 kk őrölt fűszerkömény
1/3 kk asafoetida
1 kk majoránna
2 kk só

A kelkáposztát négyfelé vágjuk, kivágjuk a torzsáját és levelekre bontjuk. Vizet forralunk, majd megfőzzük a leveleket. Közben a rizst is megfőzzük bő vízben. A kihűtött kelkáposztát apróra vágjuk, hozzáadjuk a már kihűlt rizst, valamint a többi hozzávalót. Fasírtokat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A tetejüket megszórjuk olajspray-vel, és forró sütőben sütjük, félidőben megfordítjuk.