Túró (ricotta) fasírt

Túró (ricotta) fasírt

Mentőöv, ha szükség van pl. gyors vacsorára, feltétre a főzelékhez, svédasztalt készítünk, kiránduláshoz csomagolunk. Pillanatok alatt készen van, s a fűszerezésnek csak a képzelet szab határt. Most bulgurral és lecsóval tálaltam. Hozzávalók: 25 dkg túró (vagy...
Sárgarépa fasírt

Sárgarépa fasírt

Nagy rajongója vagyok a zöldségfasírtoknak. Szezonálisan szinte bármiből elkészíthető, ráadásul rendkívül sokoldalú: egy salátával akár önálló ebéd lehet, feltét főzelékhez, ha pedig kirándulni megyünk, beletuszkolhatjuk a szendvicsünkbe. Néha nagyobb adagot készítek,...
Mustáros Hasselback-krumpli

Mustáros Hasselback-krumpli

A dijáznos, sütőben sült krumpliról, a Hasselback krumpliról már írtam korábban, ez itt egy mustáros ízesítéssel készült köret. Hozzávalók: 8 közepes krumpli 1/2 dl olívaolaj 1,5 kk só egy csipet őrölt feketebors ¼ kk asafoetida (vagy reszelt fokhagyma) 1 tk mustár A...
Ha tökéletes rizst szeretnél

Ha tökéletes rizst szeretnél

A rizs főzésére volt egy jól bevált módszerem. Biztos voltam benne, hogy én ezen már sosem fogok változtatni. Nemrég azonban két forrásból is hallottam egy apró trükköt, ami nagyon bevált. Néhány hete mesélte először valaki, hogy egy ájurvéda klinikán úgy főzik a...
Brokkolifasírt

Brokkolifasírt

Mostanában rászoktam a zöldségfasírtokra. Azért, mert gyorsan készen van, finom, és ennek itt 55 kcal darabja. Általában nagyobb adagot sütök, és megy a mélyhűtőbe. Hozzávalók: 40 dkg brokkoli 15 dkg sárgarépa 20 dkg köles 15 dkg cottage cheese 1 kk asafoetida 3/4 kk...
Falafel

Falafel

A falafel a Közel-Keletről eredő, csicseriborsóból készült golyó vagy fasírt. Nagyszerű fehérjeforrás. Humusszal és salátával pitába töltve ízletes és laktató étel.
A falafel mára elterjedt az egész világon, és bár sokan szeretik, legalább ennyien panaszkodnak az...
Kelkáposzta fasírt

Kelkáposzta fasírt

Abban az esetben nagyon praktikus, amikor a kelkáposzta már vagy 5 napja ücsörög a hűtőben, és minden egyes alkalommal, amikor rányitod az ajtót, szinte könyörög, hogy csinálj már belőle valamit. Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta 1,5 dl rizs 10 dkg túró 3 csapott ek...
Ricotta fasírt

Ricotta fasírt

Könnyű és ízletes fasírt maradék ricotta vagy túró felhasználására. Főzelékhez feltétnek, salátához, vagy csak úgy.   Hozzávalók:   50 dkg ricotta 2 lapos ek keményítő 2 ek pirított szezámmag 3 dkg zabpehely 6 aszalt paradicsom (olaj nélküli) egy evőkanál apróra...
Zöldséges-túrós kölesfasírt

Zöldséges-túrós kölesfasírt

Régóta szeretném a köles használatát gyakoribbá tenni a konyhámban. Egyszer-kétszer már csináltam rakott kölest, de ráébredtem, hogy érdemes többször elővenni, ugyanis: – az egyetlen gabona, amely teljesértékű fehérjéket tartalmaz – lúgos kémhatású – rákmegelőző,...
Hajdinagombóc

Hajdinagombóc

A hajdináról sokan azt gondolják, hogy gabonaféle, pedig nem az. A keserűfűfélék családjába tartozik. Kifejezetten egészséges, hiszen gazdag fehérjében, rostban, vasban, foszforban, káliumban, kalciumban és magnéziumban. Erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert,...
Sült krumpli extrákkal

Sült krumpli extrákkal

Néhány hónappal ezelőtt láttam először a Hasselbeck krumplit egy-két blogon. Ezt azt jelenti, hogy az egész krumpli 3 miliméterenként bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen, és így sütjük meg. Nagyon tetszett első hallásra is a dolog, rögtön ki is próbáltam. Azonban...
Spenótos bulgur – újdonságok a konyhámban

Spenótos bulgur – újdonságok a konyhámban

  Bár vagy három hónapja vettem egy csomag bulgurt, eddig csak állt a szekrényben. Sok jót hallottam róla, ez ösztönzött a vásárlásra. Tegnap azon gondolkodtam, hogy kellene valamit csinálni a maradék spenóttal a kertben, és ekkor jött az ötlet: felhasználom a...