Az őszi napsütésben… És hogy miért jó az amaránt? A gabonáknál magasabb a fehérje-, alacsonyabb a szénhidrát tartalma. Gazdag ásványi anyagokban, a búzalisztnél ötször több vasat, hétszer több kalciumot, négyszer több cinket tartalmaz, és igen nagy a magnéziumtartalma is.
Hozzávalók:

8 dkg zabpehely
8 dkg amaránt liszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg puha kókuszzsír
3 ek joghurt
½ kk szódabikarbóna
7 dkg nyírfacukor
1 dkg kakaó
egy csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, majd kissé ellapítjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!