Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 ek olaj
3 kk panch puran (bengáli fűszerkeverék)
2-3 apró szárított chili (ízlés szerint)
fél kk asafoetida
fél kk kurkuma
1,5 kk só
3/4 kk amchur
1 kk citromlé
1 kk nádcukor

A cukkinit megmossuk, és felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagyjából egy perc alatt illatosra pirítjuk benne a panch purant. Hozzáadjuk a chilit, az asafoetidát és a kurkumát, majd néhány másodperc múlva az összevágott cukkinit. 5-6 percig pirítjuk, hogy a cukkini megpuhuljon. Ekkor sózzuk, megszórjuk a nádcukorral és az amchurral, a citromlevet és hozzáadjuk és még egy percig összefőzzük. Indiai lepénykenyérrel tálaljuk.

14215347_1236755209703236_537816367_o

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!