Hozzávalók:

2 padlizsán
házisajt 2 l tejből (vagy más, nem olvadós sajt, pl. grillsajt)
2 ek olaj
1/3 kk asafoetida
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
egy csipet őrölt chili (ízlés szerint)
egy csipet őrölt feketebors
1 egész paradicsom konzerv feldarabolva
1 kk cukor
2 kk só
2 dl tejszín
25 dkg nagy kagylótészta

A tetejére:
néhány kanál tejföl
néhány kanál reszelt sajt

A padlizsánt 1,5 cm-es kockákra vágjuk és bő olajban sötétbarnára sütjük. (Nem hámozzuk meg!) Kifőzzük a kagylótésztát is.
Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beletesszük a porfűszereket, és kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Jól besűrítjük, egyáltalán ne maradjon folyós. Ha megvan, sózzuk, cukrozzuk, adunk hozzá egy-másfél dl vizet és a tejszínt. Összeforraljuk, majd beletesszük a kisült padlizsánt, és belemorzsoljuk a házisajtot. Legyen leve is, amit majd sütés közben a kagylók alá teszünk, ha túl sűrű, adhatunk hozzá még vizet. 3-4 percig összefőzzük. Kicsit hagyjuk kihűlni.
A töltelékkel megtöljük a kagylókat, és tűzálló tálba tesszük őket. A tejszínes paradicsomszószból teszünk a kagylók alá is. A tetejüket kissé bevonjuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 20-25 perc alatt megsütjük.

P1030927_1_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!