Tavaly ősszel meghívtak egy zen buddhista kolostorba főzni egy hétvégi rendezvényre. Csodás helyen van, a természet közepén. Az ott élők nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget termelnek. Bár még most ismerkednek a befőzés fortélyaival, mennyei szilvalekvárt kóstoltam náluk. Épp annyira volt édes, amennyire kell, a friss gyümölcs ízét idézte. Addig dicsértem, amíg kaptam egy üveggel ajándékba. Ebből készült ez a hókifli vagy szilvalekváros papucs karácsonykor, és most is, mivel nagy meglepetésemre a múlt héten érkezett egy üveg utánpótlás.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg vaj
1 kk sütőpor
4 ek tejföl
2 ek porcukor
egy csipet só

Töltelék:
sűrű szilvalekvár

A szóráshoz:
vaníliás porcukor

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, és simára dolgozzuk. Éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap vékonyra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk, mindegyik közepére teszünk egy kevés tölteléket, majd félbehajtjuk, és jól összenyomkodjuk a szélüket. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon nagyjából negyed óra alatt megsütjük. A kisült kifliket még forrón vaníliával kevert porcukorba forgatjuk.

P1060359

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!