Főzés szempontjából sűrű nap a mai, babos zakuszka készül, valamint citrom- és chili pickle. Eszembe jutott, hogy sütök egy kis káposztás pogácsát is.

Hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta

50 dkg liszt

1,5 dl olaj

2 dkg élesztő

kb. 1,5 dl tejföl

1 tk. cukor

3 tk só

őrölt bors

A káposztát lereszeljük, besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Felmelegítünk 3 ek olajat, és megpirítjuk benne a kinyomkodott káposztát. A lisztben elkeverjük a sót, a borsot, a cukrot, hozzáadjuk a kihűlt káposztát, belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntjük a tejfölt és az olajat. Jól összedolgozzuk, lefedjük a tálat, és félretesszük keleszteni. Nagyjából egy óra alatt a duplájára kel. Ekkor lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és hajtogatjuk. Képzeletben elharmadoljuk, majd jobboldalról a feléhez hatjuk a tésztát, a baloldali részt pedig a már behajtottra tesszük, hogy három réteg legyen. Most a tésztacsíkot félbehajtjuk. Pár percig állni hagyjuk, és még kétszer megismételjük a műveletet. A harmadik hajtogatás után ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, vékonyan megkenjük a tetejét tejföllel, majd bevagdossuk, és kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben sütjük.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!