Régi korokat idéző leves, abból az időből, amikor még nyáron megaludt a tej. Manapság ez sajnos már ritkán fordul elő, így aki nem tud aludttejhez jutni, készítheti kefírrel is.

Hozzávalók:

2 ek olaj
1 kk pirospaprika
60 dkg krumpli megtisztítva, kockára vágva
2 babérlevél
2 kk só
5 dl aludttej
1 ek liszt
egy csokor kapor apróra vágva

Egy fazékban kissé felmelegítjük az olajat, de ne legyen túl forró! Beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd rádobjuk a krumplikockákat. Felengedjük vízzel, sózzuk és a babérlevelet is hozzáadjuk. Forrás után addig fõzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Közben az aludttejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Ha a krumpli puha, beleöntjük az aludttejet és a kaprot, majd újra felforraljuk. 2 perc forralás után elzárjuk alatta a lángot.

Szakacskony2014_sample3-022-0174 copy

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!