Vissza a klasszikusokhoz…
Hozzávalók:
1 ek olaj
1/3 kk asafoetida
1 kk pirospaprika
1 kg újkrumpli
3 babérlevél
2 dl tejföl
2 kanál liszt
só
bors
majoránna
Az újkrumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát és a paprikát, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, egy-két percig dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit. Beletesszük a majoránnát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Közben simára keverjük a tejfölt és a lisztet, s ha már a krumpli puha, behabarjuk a főzeléket. Ha újra összeforrt, levesszük a lángról.
–
–
TTipp: nemrég voltam egy indiai fűszeresnél, és vettem egy csomag babérlevelet is. Nagyobbak a levelek, mint amit nálunk lehet kapni, és az íze is erőteljesebb, aromásabb. Nekem bejött!
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!
A tippben ez áll:”nemrég voltam egy indiai fűszeresnél”. Mivel kedvet csinál az új ízek kipróbálásához, szívesen elmennék én is ebbe a boltba, ha megtudhatom hol található az említett fűszeres. Biztosan sok minden szükséges dolgot találnék nála. Köszönöm előre is az információt: Szaju
A Szép Kis Indiában vettem, a Wesselényi utcában.