Egyszerűen elkészíthető ez a vaníliás ízesítésű csiga. Elkészíthetjük más változatban is, akár kakaóval, dióval, mogyoróval vagy fahéjjal, ízlés szerint.

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat
6 dkg vaj
egy csipet só
2 dkg élesztő
kb. 2 dl tej
A kenéshez:
7 dkg vaj
3 ek cukor
3 cs vaníliás cukor
A tetejére:

1 dl tejet felmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórunk 1 tk cukrot. Ha felfutott, beletesszük a lisztbe, hozzáadjuk a maradék cukrot és vaníliás cukrot, a felolvasztott vajat, sózzuk, és langyos tejjel puha tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, majd letakarjuk, és 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük, mint a bejglit, és nagyjából 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

P1040546_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!