Kapros-joghurtos töksaláta

Hozzávalók:

1 főzőtök

2 kanál olaj

1/3 kk asafoetida (vagy fokhagyma)

egy csomag kapor

5 dl joghurt

egy csipet frissen őrölt feketebors

3 ek olívaolaj

2 kk só

A főzőtököt megpucolom, félbevágom, kiszedem a magos részt, a többit pedig mandolin szeletelőn vékony csíkokra vágom vagy lereszelem. Apróra vágom a kaprot. Egy lábosban felmelegítem az olajat, beleszórom az asafoetidát (vagy a lereszelt fokhagymát) és ráteszem a tököt. Hozzáadom a kapor felét, és időnként megkevergetve addig dinsztelem, amíg elfő a leve, amit kiengedett. Félreteszem, hogy kihűljön. 

Közben elkészítem a dresszinget: a joghurtban elkeverem a sót, néhány tekerésnyi borsot őrölök, hozzáadom az olívaolajat és a maradék kaprot, majd alaposan összekeverem. Ha a tök kihűlt, elkeverem a dresszinggel és hűtőben érlelem. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek