Kara sev

A kara sev egy népszerű indiai snack, amely csicseriborsó lisztből készül. Fűszeres és ropogós, gyakran ünnepekre sütik, pl. Divalira. Van hozzá egy kis eszköz, amiből az elkészült tésztát a forró olajba nyomják. 

Hozzávalók:

2,5 dl csicseriborsó liszt

1 dl rizsliszt

2 ek olaj

Fél kk asafoetida

¼ kk őrölt feketebors

1 lapos kk őrölt római kömény

Késhegynyi szódabikarbóna

1,5 kk só

A hozzávalókat tálba tesszük és jól összekeverjük. Víz hozzáadásával puha, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. Vigyázat, apránként kell adagolni a vizet, mert egészen kevés is elég, nem vesz fel sokat! A begyúrt tésztát egy negyed órát pihentetjük, majd a sev készítőbe tesszük egy tetszőlegesen kiválasztott betéttel, és a forró olajba adagolva aranybarnára sütjük. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek