Spárga újkrumplival

Az alábbi recept forrása Chili és vanília, aki biztosan sokak számára ismerős, hisz egyike az első gasztrobloggereknek Magyarországon, számos TV-műsor szakértője, és nemrég szakácskönyvet is adott ki. Az eredeti recept megtalálható nála, itt aszerint módosult, hogy mi volt épp otthon. Nagyon gyors és ízletes, könnyű vacsora. Spárga rajongók számára kötelező!

Hozzávalók:

1 csomag zöldspárga

8-10 szem apró újkrumpli

6-8 szem koktélparadicsom

friss kakukkfű

olívaolaj

frissen őrölt bors

asafoetida

petrezselyem és kevés reszelt parmezán a tetejére

Ledörzsöltem a krumpli héját, a nagyobbakat félbevágtam, a kisebbeket egészben hagytam, majd összeforgattam olívaolajjal, borssal, asafoetidával, friss kakukkfűvel és sóval. Előmelegített sütőbe tettem, és kb. negyed órán keresztül sütöttem magában. Közben az feldarabolt spárgára is olajat, sót és borsot tettem, és miután a krumpli már 15 perce sült, hozzáadtam a spárgát, majd együtt sütöttem még 15-20 percig. Ennyi idő alatt megpuhult és egy kis színt kapott. Amikor elkészült, elkevertem az összevágott paradicsommal és petrezselyemmel. A tetejét megszórtam némi parmezánnal.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek