2 ek ghi vagy olaj
1 kk római kömény
. ek zöld erőspaprika
. ek reszelt gyömbér
1 kk őrölt koriander
5 közepes paradicsom
1 dl tejszín
1/2 kk garam maszala
1,5 kk só
2 kk cukor
1 ek apróra vágott korianderlevél
vagy petrezselyem
A paradicsomszószhoz először a reszelő nagylyukú részén lereszeljük a paradicsomokat. Ha megvan, egy lábosban felhevítjük a zsiradékot, beletesszük a római köményt, az erőspaprikát és a gyömbért, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az őrölt koriandert, néhány másodperc múlva pedig beleöntjük a paradicsompürét. Adunk hozzá egy kevés vizet, és 15-20 percig főzzük. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, cukrozzuk, és beleszórjuk a garam masalát. Egy percig forraljuk, majd megszórjuk a korianderlevéllel, beleforgatjuk az időközben kisütött koftagolyókat, és elzárjuk alatta a lángot.
A golyókhoz megtisztítjuk a cukkinit. Ha még friss, gyenge, akkor nem szükséges meghámozni, elég csak alaposan megmosni. Ha megvan, lereszeljük és egy kávéskanál sóval besózzuk. Várunk 10 percet, és ha kinyomkodjuk a levet, amit a zöldség eresztett. Hozzáadjuk a csicseriborsólisztet, a gyömbért, az asafoetidát, ha bírjuk az erős ízeket, a csilit, majd a maradék egy kávéskanál sót. A masszát alaposan elkeverjük. Egy edényben olajat forrósítunk, s a cukkinis keverékből kicsi – úgy dióméretű – golyókat formázunk, majd a forró olajba tesszük őket. Úgy válasszuk meg a hőfokot, hogy legyen idejük átsülni a golyóknak. Amikor aranybarnák, kiszedjük őket a zsiradékból.