Egy igazán fűszeres indiai étellel kezdjük az évet. Olyanoknak ajánlom, akik már elkezdték a barátkozást az indiai konyhával. Nekik viszont nagyon! Egyszerű rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
egy egészen kis fej karfiol
3 közepes répa
25 dkg zöldborsó
2 l tejből panír (házisajt) kockára vágva
4 ek mustárolaj (vagy bármilyen más)
1 ek apróra vágott zöld erőspaprika
¼ kk asafoetida
3 kk pav bhaji masala (indiai fűszeresnél kapható fűszerkeverék)
2 kk chaat masala (indiai fűszeresnél kapható fűszerkeverék)
2-3 paradicsom meghámozva, kockára vágva
3/4 kk kurkuma
2 ½ kk só
korianderlevél (vagy petrezselyem)
Megtisztítjuk a zöldségeket, a karfiol kisebb rózsákra szedjük, a répát karikákra vágjuk. Egy wokban (lábosban is lehet) felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a paprikát, egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a porfűszereket is: az asafoetidát, a pav bhaji masalát és a chaat masalát. Néhány másodperc után beletesszük a paradicsomot, egy-két perc múlva pedig a kurkumát és a zöldségeket. Jól összekeverjük, majd lefedjük a wokot, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor megsózzuk, óvatosan belekeverjük a panír kockákat, megszórjuk a zöldfűszerrel, és egy-két perc alatt összefőzzük.