Hozzávalók:
10 dkg csicseriborsó
3 ek olaj
2 kk római kömény
1 zöld chili apróra vágva (ízlés szerint)
1/3 kk asafoetida
½ kk kurkuma
80 dkg káposzta
1,5 kk só
egy csokor korianderlevél apróra vágva
A csicseriborsót éjszakai áztatás után puhára főzzük. A káposztát legyaluljuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a római köményt és a chilit, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az asafoetidát, és tovább pirítjuk. Rászórjuk a kurkumát, beletesszük a káposztát, megsózzuk, jól elkeverjük és lefedjük az edényt. Időnként megkeverve addig sütjük, míg a káposzta megpuhul. Ha nem pirulna, a végén vegyük le róla a fedőt, hogy kissé megpirulhasson. Ha megvan, belekeverjük a megfőtt csicseriborsót és a korianderlevelet. Indiai kenyérfélével tálaljuk.
–