Gyömbéres-müzlis muffin

Iskolába, tízóraira, kirándulásra…

Hozzávalók:


2,5 dl müzli (teljesen natúr, cukrozatlan)
1,5 dl forró víz
2,5 dl liszt
1 dl nyírfacukor
3 ek olvasztott kókuszzsír
1 ek mazsola
2 ek kandírozott gyömbér (vagy bármilyen aszalt gyümölcs, pl. szilva)
1,5 dl joghurt
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor

 

A müzli leöntjük a forró vízzel, és állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. A lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot, a mazsolát és a gyömbért. Egy másik tálban a joghurtba tesszük a szódabikarbónát és a felolvasztott kókuszzsírt. A liszthez hozzáadjuk a joghurtos keveréket és a müzlit, majd néhány mozdulattal elkeverjük. A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon sütjük 5-6 percig, majd 170 fokon még kb. 25 percig. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e. Ha kész, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, csak utána vegyük ki a muffinokat.

 

 

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek