Hozzávalók:
1 kg sütőtök
2 ek mustárolaj
2 kk fekete mustármag
1 kk lepkeszegmag
2 kk római kömény
1/3 kk asafoetida
1 kk amchoor
½ kk őrölt chili (ízlés szerint)
2 kk őrölt koriander
¾ kk kurkuma
2 kk barna cukor
¾ kk garam masala
só
korianderlevél
A sütőtököt megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy wokban felmelegítjük az olajat, közepes hőmérsékleten nagyjából egy perc alatt kipattogtatjuk a fekete mustármagot. Hozzáadjuk a lepkeszegmagot, a római köményt és az asafoetidát, majd tovább pirítjuk. Ha a római kömény már illatos, beletesszük az amchoort, a chilit, a koriandert, a kurkumát és a cukrot. Elkeverjük, majd néhány másodperc múlva beletesszük a tököt. 3-4 percig sütjük a fűszerekkel, majd felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és lefedjük az edényt. A tök nagyon gyorsan megpuhul, nagyjából 10-15 perc alatt. Ha megvan, megsózzuk, rászórjuk a garam masalát és hozzáadjuk a korianderlevet. Elkeverjük és levesszük a tűzről.
–