A gyors kenyér, péksütemény örök sláger. Levélben kért tőlem egy anyuka olyan kifli receptet, ami gyors, és nem igényel különleges alapanyagot. Íme:
Hozzávalók:
40 dkg liszt (ízlés szerint, fehér, tönköly vagy fehér és teljes kiőrlésű vegyesen)
1,5 kk só
1 kk sütőpor
5 ek olaj
kb. 2 dl tej
Mielőtt nekilátunk a kifli tésztájához, bekapcsoljuk a sütőt, 200 fokon melegítjük. A kiflihez a lisztben elkeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejjel tésztát gyúrunk.
Ha megvan, lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. A háromszögeket az alapjuknál fogva feltekerjük, és a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Úgy 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 8 db lett.