Koriander vada

Hozzávalók:

egy nagy csokor korianderlevél
2 ek ghí vagy olaj
1 kk fekete mustármag
2 kk szezámmag
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
fél kk aszafoetida
egy csipt őrölt csili (ízlés szerint)
20 dkg csicseriborsó liszt
2 dl joghurt
2 1/2 kk só
5 dl víz

A korianderlevelet alaposan megmossuk és apróra vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük a ghít, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot, majd megpirítjuk a szezámmagot. Vigyázni kell, hogy ne égjen meg! Beleszórjuk a porfűszereket: a római köményt, a koriandert, az aszafoetidát és a chilit, majd a csicseriborsó lisztet. Kevergetve pirítjuk egy percig, majd beleöntjük a joghurtot és a vizet, és habverővel simára keverjük. Sózzuk, majd lassú tűznél 10-15 percig főzzük, a vége felé egyre gyakrabban kevergetve, különben könnyen odakozmál. Akkor van kész, ha kiszedünk egy keveset a tésztából, és az megszilárdul hideg felületen. Ekkor egy megolajozott tálcára öntjük, és addig hűtjük, míg teljesen megszilárdul. Hidegen rombuszokra vágjuk, és ujjnyi zsiradékban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek