Franciasaláta kenyértölcsérben

Hozzávalók:

A salátához:

egy sárgarépa

egy kisebb alma

egy közepes krumpli

20 dkg zöldborsó

2 csemegeuborka

3 dl tejföl

2 ek vegán majonéz

2 kk só

egy csipet frissen őrölt feketebors

1 kk mustár

1 kk citromlé

A tölcsérhez:

25 dkg liszt

1½ kk só

1 dkg friss élesztő

1 ek olaj

1-1½ dl langyos víz

A sárgarépát megpucoljuk és felkockázzuk. Külön vízben megfőzzük a sárgarépát, a krumplit egészben és a zöldborsót. Kihűtjük a zöldségeket, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. Habverővel kikeverjük a mártást: a tejfölt, a majonézt, a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet. A zöldségeket tálba tesszük, és összekeverjük a mártással. Egy órára hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a kenyértölcsért.

Kelesztőtálba keverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, és apránként beleöntjük a vizet. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd lefedjük, és nagyjából egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, újra összegyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A tésztából 2 centi széles csíkokat vágunk. Elővesszük a tölcsérformákat, vékonyan megkenjük olajjal, és körbetekerjük a tésztacsíkokkal úgy, hogy a rétegek fedjék egymást. Előmelegített sütőben 200 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kihűlt tölcséreket tálalás előtt töltjük csak meg a salátával.

Franciasaláta kenyértölcsérben
Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek