Hozzávalók:
80 dkg krumpli
3 ek olaj
2 kk fekete mustármag
1 ek reszelt friss gyömbér
3/4 kk asafoetida
2,5 kk sambar masala
1/2 kk kurkuma
3 paradicsom lereszelve
3 dl víz
2,5 kk só
felkockázott főtt krumpli
3 percig főzzük
egy csokor apróra vágott korianderlevél
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük és felkockázzuk.. Egy edényben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne a fekete mustármagot, utána a gyömbért, majd beleszórjuk az asafoetidát, a sambar masalát és a kurkumát. Beleöntjük a paradicsompépet, és kb. 10 percig sűrítjük. Ekkor hozzáöntjük a vizet, beletesszük a krumplit, sózzuk, és forrás után 3 percig főzzük. Végül beleforgatjuk az apróra vágott korianderlevelet.