Amaránt lisztes reform keksz

Az őszi napsütésben… És hogy miért jó az amaránt? A gabonáknál magasabb a fehérje-, alacsonyabb a szénhidrát tartalma. Gazdag ásványi anyagokban, a búzalisztnél ötször több vasat, hétszer több kalciumot, négyszer több cinket tartalmaz, és igen nagy a magnéziumtartalma is.
Hozzávalók:

8 dkg zabpehely
8 dkg amaránt liszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg puha kókuszzsír
3 ek joghurt
½ kk szódabikarbóna
7 dkg nyírfacukor
1 dkg kakaó
egy csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, majd kissé ellapítjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek