Cukkini és panír paradicsomszószban

Nagyon könnyű, kicsit lecsó jellegű nyári sabji. 

Hozzávalók:

1 közepes cukkini

1 kaliforniai paprika (vagy kápia)

2 ek olaj

2 kk római kömény

fél ek reszelt friss gyömbér

2 kk őrölt koriander

fél kk asafoetida

¾ kk kurkuma

egy csipet őrölt chili (ízlés szerint, a nyári melegben nem kell sok)

5 dl sűrű paradicsomszósz (ez nálam házi volt, az aprított paradicsom konzerv is jó)

20 dkg panír felkockázva (jó helyette a natúr grillsajt)

fél dl tejszín

2 kk só

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római kömény, majd hozzáadjuk a gyömbért. Elkeverjük, és pár másodperccel később rászórjuk az őrölt fűszereket: az asafoetidát, a kurkumát és a chilit. Keverés után ráöntjük a paradicsomot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit és a paprikát, majd öntünk rá egy kevés vizet, hogy szaftos legyen és a zöldség megpuhuljon. 10-12 percig főzzük tovább, majd megsózzuk, beleöntjük a tejszínt és beletesszük a panírt. Forrás után 2 percig főzzük és kész. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek