Pirítóshoz, sós péksüteményekhez. Amennyire egyszerű, annyira finom, szóval vigyázat, gyorsan fogy!
Hozzávalók:
2 ek kókuszzsír (vagy olaj)
½ kk asafoetida (vagy fokhagyma)
1 közepes cukkini
1 kápia paprika
egy csipet feketebors
1 kk só
A kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és kevergetve addig sütjük, míg a leve elfő (kb. 10 perc). Ha megvan, botmixerrel pürésítjük, és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
–
Hát, most csak mosolygok itt magamban! Egyik könyvedből a kedvencünk eme cukkinikrém és a pecsenyezsír kombinációja. Mindig van a hűtőben! És hogy min mosolygok? ÉN szentül meg voltam győződve, hogy Hémangi egy idős, csendes, békés bácsi :o))))) Örülök, hogy megismerhettelek! Épp a feltételezésem végett nem kerestem korábban a névre a neten :o)
😀 😀 😀 Remélem, nem okoztam túl nagy csalódást 😀 Amúgy tényleg békés vagyok 😀