Fűszeres túróval töltött cukkini

 

Ez is egy olyan étel, amely a maradékok eltüntetéséből született. Könnyű nyári ebéd vagy vacsora, amely nagyon gyorsan elkészül. Tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével, szerintem remekül illik hozzá a bulgur is. Ennek az ételnek a variálási lehetősége végtelen, most, hogy itt a szezon, gyakran fogom készíteni. Hidegen is nagyon finom!

 

091025 GYR 53625

Töltött cukkini

Hozzávalók:

3 közepes cukkini

2 ek olívaolaj

¼ kk asafoetida

1 kk Provence fűszerkeverék (tartalma: oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, levendulavirág)

¼ kk frissen őrölt feketebors

fél fehér paprika

25 dkg túró

2 ek apróra vágott friss petrezselyem

1 kis doboz tejföl

 

Megmossuk a cukkiniket, levágjuk a két végét, és hosszában kettévágjuk. Egy kiskanál segítségével kikaparjuk a belsejét, és így csinos csónakokat kapunk. A kikapart belsőrészt egy vágódeszkán apróra aprítjuk, majd összevágjuk vágjuk a paprikát is.

Fogunk egy edényt, megmelegítjük az olívaolajat, beleszórjuk az asafoetidát, és egy-két perc alatt illatosra pirítjuk. Beleforgatjuk az apróra vágott cukkinit és paprikát, megszórjuk a Provence fűszerkeverékkel és a frissen őrölt borssal, majd 5-6 perc alatt – folytonosan kevergetve – puhára sütjük. Ekkor beletesszük a túrót és a felvágott petrezselymet, megsózzuk, és egy-két perc alatt összeforgatjuk, majd elzárjuk a lángot.

A cukkini-csónakokat megtöltjük a töltelékkel, a tetejükre egy-két kanál tejfölt locsolunk, majd tűzálló tálba tesszük, és forró sütőbe toljuk. Kb. 20-30 perc alatt pirosra sül. Összevágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek