Gobi masala

…azaz fűszeres karfiol

Hozzávalók:

1 fej karfiol

2 ek kesudió

3 ek olaj

2 kk római kömény

1 ek reszelt friss gyömbér

4-5 currylevél

⅓ kk őrölt csili (ízlés szerint)

2 kk őrölt koriander

¾ kk kurkuma

2 db közepes paradicsom lereszelve

2 kk só

½ kk garam maszala 

egy csokor korianderlevél apróra vágva

A karfiolt megtisztítjuk és kisebb rózsányi méretűre szedjük. A kesudiót fél órára beáztatjuk, majd egy deci vízzel leturmixoljuk. Egy lábosban olajat hevítünk, s addig pirítjuk benne a római köményt, amíg megbarnul és illatozni kezd. Hozzáadjuk a gyömbért és a currylevelet, néhány másodperccel később pedig a porfűszereket: a csilit, a koriandert és a kurkumát. Elkeverjük, és ráöntjük a lereszelt paradicsomot. 3-4 percig sűrítjük, majd beletesszük a karfiolt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Megsózzuk, lefedjük az edényt, és nagyra vesszük a lángot. Azért kell nagy lángon főzni, hogy amikorra megpuhul a zöldség, a víz nagy része elfőjön. Amikor ez megvan, belekeverjük a kesupasztát, a garam maszalát és a korianderlevelet, majd levesszük az edényt a tűzről. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.

Gobi masala
Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek