…azaz fűszeres karfiol
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 ek kesudió
3 ek olaj
2 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
4-5 currylevél
⅓ kk őrölt csili (ízlés szerint)
2 kk őrölt koriander
¾ kk kurkuma
2 db közepes paradicsom lereszelve
2 kk só
½ kk garam maszala
egy csokor korianderlevél apróra vágva
A karfiolt megtisztítjuk és kisebb rózsányi méretűre szedjük. A kesudiót fél órára beáztatjuk, majd egy deci vízzel leturmixoljuk. Egy lábosban olajat hevítünk, s addig pirítjuk benne a római köményt, amíg megbarnul és illatozni kezd. Hozzáadjuk a gyömbért és a currylevelet, néhány másodperccel később pedig a porfűszereket: a csilit, a koriandert és a kurkumát. Elkeverjük, és ráöntjük a lereszelt paradicsomot. 3-4 percig sűrítjük, majd beletesszük a karfiolt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Megsózzuk, lefedjük az edényt, és nagyra vesszük a lángot. Azért kell nagy lángon főzni, hogy amikorra megpuhul a zöldség, a víz nagy része elfőjön. Amikor ez megvan, belekeverjük a kesupasztát, a garam maszalát és a korianderlevelet, majd levesszük az edényt a tűzről. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.